Filtrer efter

Mærker

Mærker

Pris

Pris

Størrelse

Størrelse

Farve

Farve

Hvornår er det økologisk tøj?

Er du typen, der gerne vil passe på dig selv, din familie og miljøet, kommer du ikke uden om økologisk tøj. Produktionen af tøj er desværre en af de helt store syndere, når det kommer til miljøskadelige påvirkninger. Det skyldes måden tekstilerne fremstilles på. Traditionelt bruges der nemlig store mængder kemikalier i tekstilproduktionen. Dertil kommer masser af vand, hvilket også belaster miljøet. Når du vælger at købe økologisk tøj i materialer som fx økologisk bambus, er du samtidig med til at passe på planeten. Shopper du efter økologisk bomuldstøj, er der generelt tre ting, du skal kigge efter. For det første må der ikke være brugt kemikalier som fx pesticider eller insekticider. For det andet må der ikke være brugt kunstgødning. Og for det tredje må der ikke anvendes genmodificering. Dertil kommer, at produktionen heller ikke må baseres på kemi. Hvordan vælger man det rigtige? Det er en god idé at kigge efter tøj, der er mærket med OEKO-TEX®, GOTS, EU's miljømærke Blomsten eller det nordiske miljømærke Svanemærket. Mærkningsordningerne giver dig en garanti for, at det tøj, du køber, lever op til forskellige krav omkring økologisk dyrkning, brug af kemikalier og beskyttelse af miljøet. Langt det meste af det økologiske tøj, som vi forhandler hos Superlove, har et af disse anerkendte stempler.

Gå ikke på kompromis

Du vil gerne passe på miljøet og dig selv ved at vælge økologisk tøj. Men du vil også gerne se smart ud. Det er heldigvis ikke noget problem! Økologisk tøj er ikke længere ensbetydende med kedelige farver og uklædeligt design. I dag laver nogle af de førende designere tøj i økologiske materialer. Mange danske modehuse som Nümph, Minus og Mads Nørgaard er gået forrest og har banet vejen for andre. Hos dem finder du alt fra søde bluser i økologisk bomuld til smarte hverdagskjole og elegante skjorter i økologiske materialer.  Det sker, at et tøjbrand ikke kan producere en bluse eller et par bukser i 100% økologi. Det sker typisk, hvis der er stretch i designet, men der arbejdes hele tiden på at komme så tæt på målet som muligt. Mange af de danske fashion brands sikrer sig, at deres tøj enten er økotex-certificeret eller har et af de andre anerkendte mærker. Økologisk tøj er ikke anderledes i kvalitet end almindeligt tøj. Det er produktionsprocessen, der er anderledes. I starten betød det, at økologisk tøj var en anelse dyrere end traditionelt tøj. Men sådan er det ikke længere. I takt med at tøjfabrikanterne har ændret produktionsmetoderne er prisen på tøj i økologiske materialer blevet meget konkurrencedygtige. Og det kan vi takke hinanden for, da det netop er efterspørgslen efter økologisk tøj, der har skabt disse miljøvenlige ændringer i tekstilindustrien.

Rent tøj, ren samvittighed

Det er en helt særlig følelse at vide, at det tøj, du har på, hverken skader dig, dine børn eller miljøet. Og der er andre skønne fordele. Tøjet lugter ikke kemisk. Og du kan tage det på med det samme, uden at være bange for allergiske reaktioner. Hos Superlove har vi for længst overgivet os til alt det flotte økologiske tøj, der er kommet på markedet. 

Er du på udgik efter noget helt andet?  Hvad med noget af det smarte tøj fra King Louie, der er kendt for sine fantastiske mønstre og det flatterende snit? Eller hvad med et par super smarte sneakers fra New Balance. 

Økologisk tøj

Hos Superlove finder du et stort udvalg af flot økologisk tøj fra lækre tøjmærker som fx Danefæ, Mads Nørgaard og Basic Apparel. Se smart ud, mens du passer på dig selv og miljøet.

Der er 83 varer.

Viser 1-15 af 83 element(er)
Aktive filtre

Soft Rebels Skjorte, SRKalia, Snow White

Pris 495,00 kr.
Størrelse : S M L XL

Danefæ Kjole, Maiken Organic, Black/Green Fleurie

Pris 650,00 kr.
Størrelse : S M L XL

Danefæ Kjole, Vibeke Organic, Black Green Hemlock

Pris 650,00 kr.
Størrelse : S M L XL

King Louie Cardigan, Cardi Roundneck Pastery Knit, Black

Pris 495,00 kr.
Størrelse : S M

King Louie Strik, Rollneck Top Pastery Knit, Black

Pris 450,00 kr.
Størrelse : S

Mos Mosh T-shirt, Glory O-LS, Salute Navy

Pris 395,00 kr.
Størrelse : S L

Mads Nørgaard Flyverdragt, Logo Quilt Jessica, Beluga

Pris 1.995,00 kr.
Størrelse : 36 38 40 42

Mads Nørgaard Jakke, Duvet Dream Josephine, Black

Pris 1.995,00 kr.
Størrelse : 36 38 40

Basic Apparel Skjorte, Vilde Loose, Blackened Pearl

Pris 695,00 kr.
Størrelse : XS M L

Minus Bluse, Mika Sweat, Light Grey Melange

Pris 495,00 kr.
Størrelse : XL

Beck Söndergaard Tørklæde, Aylen Corga, Jet Black

Pris 295,00 kr.
Størrelse : One Size

King Louie Bluse, Opera, Orient Blue

Pris 550,00 kr.
Størrelse : S

King Louie Bluse, Agnes Top, Black

Pris 695,00 kr.
Størrelse : S L XL

Basic Apparel Buksedragt, Vilde, Blackened Pearl

Pris 950,00 kr.
Størrelse : S M L XL

Basic Apparel Buksedragt, Vilde, Dried Sage

Pris 950,00 kr.
Størrelse : S M L XL
Viser 1-15 af 83 element(er)