~

Filtrer efter

Pris

Pris

Farve

Farve

Dottir er håndlavet porcelæn

Det skønne keramik fra Dottir gennemgår en lang proces fra ide til færdigt produkt. Designer Thora Finnsdottir arbejder gerne med genkendelige former fra naturen samt grafiske mønstre, der kombineres i et simpelt udtryk, som kan fortælle en historie. Det populære Dottir porcelæn bliver håndformet, hvilket gør hver genstand unik. Produkterne færdiggøres i Fujan-provinsen, der er berømt for deres særlig fine hvide porcelæn, blanc de chine. Glaseringsprocessen er også unik, og Dottir laver gerne kontraster mellem blank og mat glasering. I det hele taget spiller kontraster en stor rolle for Dottir porcelæn.

Inspirationen for Dottir

Islandske Thora Dottir henter sin inspiration fra de nordiske landskaber og mytiske fortællinger. I Dottir keramik ser man ofte dyr, blomster og landskabselementer, og farverne på lysestager, vaser og krukker er gerne holdt afdæmpede og naturlige. Alligevel er der liv og kant takket være kontrasterne mellem de simple former og bløde organismer, for eksempel dyreunger eller smukke blomster, samt mellem de forskellige overfladestrukturer. Dottir vil nemlig gerne indfange stemningen fra både mørke vinternætter og lune sommernætter, det vilde og det stille, det søde og det stærke i det nordiske landskab. Det er med til at give Dottir porcelæn liv, så det ikke bare dekorativt, men alsidigt og historieskabende.

Nordisk indretning

Den nordiske boligstil drejer sig i høj grad om stemning og hygge. Fine lysestager fra Dottir kan give lys på mørke dage eller markere en særlig lejlighed. Blomster i en smuk vase giver personlighed og er en god måde at huske at være taknemmelig for de gode og skønne ting i hverdagen. I ægte nordisk stil bringer Dottir naturen ind i dit hjem med rene linjer og godt håndværk. Det giver en ro og jordbundenhed, og samtidig opfordrer Dottir til fortolkning. Thora Finnsdottir er både keramiker og kunstner, og hendes passion er at skabe porcelæn af høj kvalitet, som nærmest er små kunstværker, der gerne må udfordre din opfattelse ved deres flertydighed. Derfor ser Dottir sig selv som stærkt forankret i den tidløse nordiske designstil, men i kontrast til nordisk minimalisme.

Dottir giver dig levende historier til hjemmet

Det er ikke tilfældigt, at Dottir har kaldt flere af sine kollektioner for ”historier”, blandt andet Winter Stories, der tydeligt er inspireret af den nordiske vinter. Både vaser, lysestager og krukker kan vække magiske eller eventyrlige historier til live i dit hjem og din fantasi. Det er helt op til dig at finde på din egne historier til Dottir og udtrykke din personlige stil. De forskellige størrelser og farver i kollektionerne betyder, at Dottir keramik er skabt til at mikse og matche. Det simple visuelle udtryk gør det dog også nemt at kombinere Dottir med andet interiør. Hos Superlove elsker vi interiør med personlighed, og vi har blandt andet et skønt udvalg af skandinavisk design fra Superliving og Lucie Kaas, retroinspireret design fra Orla Kiely og flotte naturplakater fra Liljebergs og Dybdahl.

Dottir

Dottir Nordic Design (tidligere Finnsdottir) skaber det fineste nordiske design i porcelæn. Vi elsker islandske Finnsdottirs brug af glasur, teksturer og elementer fra naturen, der er inspireret af kontraster i den nordiske natur og levevis. Lad vaser og lysestager fra Finnsdottir give dit hjem personlighed og stil, eller find en gave til en særlig person i dit liv.

Der er 6 varer.

Viser 1-6 af 6 element(er)
Aktive filtre

Dottir Stearin Lys, Birthday Stories, Hvid

Normalpris 80,00 kr. Pris 48,00 kr.

Dottir Lysestage, Birthday Stories Hare

Normalpris 225,00 kr. Pris 135,00 kr.

Finnsdottir Lysestage, Winter Stories Forest

Normalpris 450,00 kr. Pris 270,00 kr.

Finnsdottir Lysestage, Samsurium Star, Hvid

Normalpris 250,00 kr. Pris 150,00 kr.
Viser 1-6 af 6 element(er)